недеља, 15. март 2015.

Kako iznajmiti stan u Novom Sadu?


Drage kolege studenti. Odlučili ste koji ćete fakultet upisati, odradili ste prijemni i upisali se na isti? Fakultet vam je daleko od kuće, pa morate da živite u gradu u kojem vam se fakultet nalazi. Kao jedna od najbitnijih stvari je nalaženje stana u kom ćete provesti najlepše godine života, odnosno vreme studiranja. Prvo je potrebno da razmislite gde ćete živeti, s kim, koliki su troškovi, je ćete u skladu s tim da se lakše opredelite za lokaciju. Nekretnine Novi Sad nude veliki izbor stanova za studente ali sam proces biranja pravog stana može biti stresan I mnogima teži i od prijemnog ispita, upisa na sam fakultet.



Kada je reč o Novom Sadu, koji predstavlja jedan od univerzitetskih centara u Srbiji, tražnja za stanovima koji su pogodni za studente svake godine pred početak prvog semestra je velika. Počinje da jenjava tek početkom zime, kada se, po pravilu, ne daju otkazi stanodavcima sve do proleća. Postoji i mišljenje da stanovi koji preostanu zimi nisu nešto posebno. Naravno, ovo nije u potpunosti tačno, jer na kraju, sve zavisi od vas i vaših potreba u izboru stana.



Ipak, moja topla preporuka je da o svemu razmislite pre početka studija. Razgovarajte sa vašim rođacima, prijateljima, poznanicima koje imate u Novom Sadu, kažite im da ćete se preselite, I da vam pruže pomoć u izboru stana, ukoliko je to moguće. Jer, nikad se ne zna ko vam može biti stanodavac. Možda baš neko od njih, ili neko iz njihovog kruga prijatelja i poznanika. Sve u svemu, to će vam uštedeti mnogo vremena prilikom traženja stana.