петак, 24. јул 2015.

Da li je jeftin smestaj u Beogradu ili ne?


Da li je jeftin smestaj u Beogradu ili ne to je relativna stvar, koja zavisi od toga koliko imate novca i koliko ste spremni da ga platite.
Ono to je neosporna činjenica da Beograd ima zaista široku ponudu stanova koji su odlično sređeni i da do njih lako možete doći.

Uglavnom svi apartmani u Beogradu , mogu se putem interneta rezervisati a skoro svaki je prezentovan putem slika, te su neprijatna iznenađenja izbegnuta.



Uz opis slike obavezno stoji površina, struktura, opremljenost i način grejanja. Uglavnom svi su klimatizovani.
U ponudi je najveći broj malih stanova koji primaju do 2 ili 3 gosta, ali ima dosta i onih koji se bave smeštajem gostiju koji su u grupama.

Što se tiče cena smestaja u Beogradu vrlo su šarenolike u zavisnosti od lokacije stepena luksuza, broja gostiju i broja noćenja.

Što se tiče popusta, vlasnici apartmana su raspoloženi da gostima izađu u susret ukoliko ostaju duže.

Minimalni broj noćenja je uglavnom dva ili je cena uvećana za nekoliko eura ako ostajete samo jednu noć.
To nisu kazneni euri kako neko voli da kaže, jednostavno, mora se snositi trošak čišćenja.

Što se samih cena tiče formiralo ih je tržište.

Do 25 e po osobi možete naći apartmane koji su na obodima Beograda ili one koji su u centru ali ne zadovoljavaju osnovne kriterijume (stari nameštaj, staro kupatilo, soba sa zajedničkim kupatilom i sl, moguć nedostatak interneta.)

Od 25 do 35 e po osobi moguće je rentiranje apartmana ili jednosobnog stana koji je pristojno sređen, sa ili bez klime.Uglavnom ima internet.



Od 35 do 45e po osobi (za minimum dve osobe), uglavnom se radi o stanovima koji su jednosobni ili dvosobni, na dobrim lokacijama koji su često bez parking mesta a moguć je smeštaj do 4 osobe.

Od 45 do 60e se radi o trosobnim stanovima ili luksuznim jednosobnim apartmanima sa parkingom ili garažom.

60e pa na više su apartmani koji su za malo dublji džep. Krasi ih najviši stepen luksuza od kožnog nameštaja, prohromskih kuhinja, kupatila sa đakuzijem.

Ukoliko idete u grupama, povoljnije je uzeti veći stambeni prostor zbog podele računa.