среда, 17. фебруар 2016.

Apartmanski smeštaj


Jedan od traženijih termina na internet pretrazi je – apartmani Beograd. Zbog razvoja ekonomije, preduzetništva i turizma, Beograd je postao izuzetno privlačan kao sajamski i konferencijski centar regiona, pa i šire. Upravo zato i ne čudi što se, pored razvoja hotelskih kapaciteta, razvijaju i otvaraju nove agencije za izdavanje apartmana. Ovaj vid smeštaja ima veliku ekspanziju, pa je primetna nova i veća ponuda apartmana. Mnogi se možda pitaju – zašto je ovaj vid smeštaja toliko popularan? Ali, odgovor je prilično jednostavan i kratak – zbog cene. Hoteli imaju izuzetno visoke cene smeštaja, a imaju i izuzetno ograničene kapacitete, te ne mogu da zadovolje celokupnu potražnju za smeštajem. 



Apartmanski smeštaj se nameće kao najbolji odnos između cene i kvalitetnog prostora, pa samim tim i ne čudi što je sve popularniji. U početku je bio zanimljiv isključivo turistima, tokom održavanja nekih manifestacija, ali sada se koristi i kao smeštaj za radnike. Pored toga, održavanjem velikih sportskih manifestacija u Beogradu, apartmanski smeštaj je postao pogodan i kao smeštaj za sportiste i druge sportske radnike. Ovi apartmani su uglavnom raspoređeni u užem i širem centru grada, iz jednostavnog razloga – njihovi korisnici žele da razgledaju umetničke, kulturne, istorijske objekte u gradu, ali i da se dobro zabave u nekom noćnom klubu, ili da ručaju u dobrom restoranu. 



Ono što diktira cene smeštaja je svakako lokacija. Ukoliko je lokacija manje popularna, jasno je da će cena iznajmljivanja biti manja. Koju lokaciju ćete odabrati zavisi isključivo i jedino od vlastitih potreba. Pored lokacije, izuzetno bitna stavka je i komfor. Naravno, bitan je i sam izgled apartmana i njegova funkcionalnost, ali u komfor ne potpada samo to, već i objekti koji se nalaze u njegovoj okolini, a koji bi mogli da utiču na prijatniji boravak. Ukoliko se apartman koristi kao smeštaj za radnike, bitna je blizina posla, ako se koristi kao smeštaj za sportiste, blizina sportskog centra ili teretane. Sve u svemu, ukoliko ste zainteresovani za ovaj vid smeštaja, dobro sagledajte sve mogućnosti. Bitno je naglasiti da je u poređenju sa hotelskim smeštajem koji se nudi u glavnom gradu ovo jeftin smeštaj u Beogradu, u kome nećete izgubiti na komforu.