понедељак, 15. септембар 2014.

Ma bolje ti uzmu dušu samo da ne diraju po džepu!


Čemu služi video nadzor? Baš mu ne vidim svrhu. OK, u saobraćaju...možda nesavesne vozače bar malo ukrote, Dok čoveka ne lupiđ po novčaniku ništa...To što ga lupiš po glavi, navikla stoka na to! Ma čudno mu kad ga ne udaraš! Al novčanik !!!
Ma bolje ti uzmu dušu samo da ne diraju po džepu!
Možda kamere nisu loše da se zaštitiš od lopova. Al džbe, dok ti proslediš snimak policiji i dok ga oni nadju....ma on potrošio sve ono sto te pokrao! Šta ti imaš od tog što on sedi u zatvoru par meseci za ono što si ti morao da radiš godinama!Gubitak je nenadoknadiv u svakom slučaju.



Do duše, ako si gazda pa ležis negde na sunčanoj plaži i onako, iz dosade, kad nema sisatih devojčica u vidokrugu, možes da uzmeš mobilni telefon u ruke, odeš na internet pogledaš sta ko radi na poslu, da li radi i ako ne radi odmah pozoveš kancelariju i sa sasvim drugog kraja sveta, skineš bar 10% od plate radniku jer je on baš u tom trenutku spustio svoju zadnjicu na neku stolicu umesto da rmba za dvadesetpethiljada dinara.
Deset radnika za deset dana po deset posto...cela plata...odlična matematika. Plaćas devet radi deset!A tih deset radi bar za njih petnaestoricu. To mu dodje devet plata za petnaest ljudi.Realno! Divno!
A plus jos možes da čujes šta ti pričaju iza ledja i kako te ogovaraju,
Pa u prilici si da saznaš sta ko misli o tebi! Pogledaj samo prednost toga! Da utvrdiš da ti se smeju iza ledja a ne kao onda kad te sretnu u prolazu negde na hodniku i kad razvuku usta, onako u osmehić.
E baš iz tih razloga video nadzor je odlična stvar.
A mozes i kući da postaviš kamere za video nadzor. Čisto da vidiš šta ti radi žena. Da nije slučajno nekog dovela.Ma da, ti ceć da radiš a ona da te vara. Nisi lud. Ovako imaš sve crno na belo. Niko tebe ne može zvati rogonjom! Taman posla. Ti otišao malo dušu da odmoriš(one sisate devojčure trenutno ne spominjemo), a ona, nevernica dovela nekog vodoinstalatera i otišla u podrum sa njim da mu pokaze gde se voda zavrće. Ma daj, nisi lud! Ne zakopčavaš se ti na ledja. Hvala izumitelju pa kamere postoje.Sve imaš snimljeno i zapisano.Crno na belo.
Još nisi siguran da je ovo prava stvar?
Pa ti si lud čoveče!



Evo, na primer, zamisli ovakvu situaciju.
Posrećite, pa mazneš neku dobru ribu. Kako ćes da evociraš uspomene ili da se hvalis prijateljima ako nemaš sve snimljeno?
Ko će ti verovati na reč? Ti takav pa sa nekom super cicom. Ovako problem rešen. Sve je dokumentovano!
Eto ja napisah a na tebi da odlučis.
Ma super stvar je u pitanju.Nisu to bačene pare!
Ej bre, Pa Bil Klinton je nadrljao zbog toga a da ti nemaš korist. A zna se ko je bio Bil. Bio je sve osim boranija.A nisi ni ti boranija.
Jedino sto moraš da vodiš računa je da ti ne budeš na snimku.
Znači – pamet u glavu.
Pristup kamerama možes da imaš samo ti.
Kad voziš, drži se ograničenja, jer danas i seoske raskrsnice imaju kamere, pa ako ti stigne razglednica od MUP-a nemoj da se iznenadiš.
Nema više ono sto je nekad bilo, da pandur uglavi kola iza nekog šiblja, baš tamo gde je vožnja ograničena i to baš tad kad se tebi žuri, zalegne dva sata u hladovinu a onda kad se probudi onako nervozan jer mu je potrebna kafa a nje nema naravno, i on iz čiste pakosti izazvane nedostatkom kofeina, rebne te po džepu za prekoračenje brzine. Usput ukapira da nemaš pojas, da ti hitna pomoć nekompletna ili joj istekao rok jos pre dve godine, da ti levi žmigavac ne radi, pa još ako si popio neku...ma ziv se ne bi mogao naplaćati.
Znaci gledaj to sa dobre strane. Dobićes samo kaznu za prekoračenje.
Istina podebelu. Ranije si mogao da se dogovoriš. Tutneš crvenu u džep lepo tebi, lepo njemu, oba zadovoljna....Sad kad to nema gledaj sa vedrije strane sta sve neceš platiti a trebalo bi, uglavnom!
Sve u svemu taj video nadzor nečem sluzi. Na tebi je da izvučes dobru stranu za sebe!

Нема коментара:

Постави коментар